Afspraken

Halen en brengen gebeurt in goed overleg.
Het unieke van Gastouderopvang bij Laura is de flexibiliteit in de openingstijden
van de opvanglocatie

Te laat.. Geen probleem!
Mocht het voorkomen dat u het niet redt om op tijd te zijn door bijvoorbeeld file of een vergadering, laat het even weten, een app of sms sturen is voldoende.

Kinderen die ‘s morgens binnenkomen, dienen ontbeten te hebben en verschoond te zijn, tenzij er tussen vraag-en gastouder andere duidelijke afspraken gemaakt zijn. Indien uw kind door iemand anders gehaald wordt, dient u dit van tevoren door te geven.

Om de dag soepel te laten verlopen wil ik u vragen om u te houden aan de afgesproken haal en breng momenten. Hier hou ik rekening mee in de dagplanning. Zo blijft de rust en structuur in de groep gewaarborgd.

Bij halen en brengen blijft u als ouder maximaal 15 minuten op de opvanglocatie. Hierna dient u afscheid te nemen zodat wij de dag met de groep kunnen beginnen/ voortzetten.

Hygiëne en veiligheid.
Uit hygiënisch oogpunt blijven schoenen bij ons zoveel mogelijk op de gang staan. Dit om de vloer zo schoon mogelijk te houden zodat er naar hartenlust gerold en gekropen kan worden. Bij ons binnen dragen kinderen geen schoenen. Daarom graag antislip sokken of slofjes meegeven. Ik ga ervan uit dat u als volwassene zelf kunt inschatten of de zolen van uw schoenen schoon zijn of dat er een blauwe schoenhoes omheen gaat. Deze kunt u bij aankomst aantrekken over uw schoenen en bij vertrek weer achterlaten in de gang.

Voeding en verzorging.
De gastouder verzorgt de maaltijden, de tussendoortjes, het fruit, en het drinken voor uw kind. De kosten hiervoor zijn inbegrepen in het te betalen uurtarief.
Potjes en flesvoeding, luiers en billendoekjes dient u zelf mee te geven naar de opvanglocatie.

Contact met ouders/ verzorgers.
Dagelijks vindt er tijdens het brengen en halen van uw kind een overdracht van informatie plaats. Indien u een gesprek wilt met mij om wat uitgebreider over uw kind te praten, dan kunt u dit bij mij aangeven, dan plannen we een afspraak. Gedurende de opvang staat het altijd vrij even contact op te nemen om te vragen hoe het met uw kind gaat.

Via groepsapp op WhatsApp deel ik, na toestemming,  gedurende de dag foto’s en filmpjes om te laten zien wat we aan het doen zijn.

Via de openbare Facebookpagina van mijn gastouderopvang plaats ik ook foto’s en filmpjes, echter zijn de kinderen op deze foto’s onherkenbaar. Het spreekt voor zich dat wanneer u geen toestemming geeft beeldmateriaal te delen, ik dit ook niet zal doen.