Dit ben ik

Laura, Loela of Lola. Als kinderen mij roepen maakt het niet uit hoe ze mijn naam uitspreken

Dit ben ik
Ik ben moeder van 3 kinderen en werk al ruim 10 jaar met veel plezier als gastouder.
Hierdoor heb ik ruime ervaring met kinderen van 0 tot 12 jaar.
Elk jaar volg ik een cursus of een opleiding om mezelf te blijven ontwikkelen.
Mijn hobby’s zijn muziek, dieren, lezen, kinderen, en documentaires en reportages over de meest uiteenlopende onderwerpen kijken.

Ervaring
Als gecertificeerd en geregistreerd gastouder voldoe ik aan alle eisen uit de Wet kinderopvang.
Ik ben ook in het bezit van onder andere:
-een verklaring omtrent gedrag
-een geldig diploma EHBO voor kinderen
-diploma gastouderacademie
-certificaat basisjaar onderwijs assistent
-certificaat hygiƫne en veiligheid
-certificaat opvoeden en ontwikkelen
-diploma kindercoaching

Mijn visie op opvoeden
In mijn opvang hebben mijn opvanglieffies de vrijheid om te ontdekken, te leren, te spelen en plezier te maken. Ik vind het leuk om kinderen iets te leren, maar ik leer ook enorm veel van de kinderen. Eten en drinken doen we op gezette tijden, slapen ook, maar verder zijn de kinderen vrij en ze zitten niet vast aan een vooropgezet programma. Als ze 4 zijn en naar de basisschool gaan dan ‘moeten’ ze veel. Ik vind het belangrijk om de kinderen kind te laten zijn, zelf te laten kiezen wat ze willen doen, wanneer ze het willen doen, en hoe ze er van willen leren. Ieder kind is uniek en niemand leert op dezelfde manier.
In de 10 jaar dat ik gastouder en moeder ben heb ik gemerkt dat straffen bij kinderen niet werkt. Het past ook gewoon niet bij me. Echt niemand wordt blij van straf. Straf geeft niet het gewenste resultaat, want ik wil weten wat er onder zit. Zodra je weet wat er aan de hand is kun je er op inspelen en neemt het het ongewenste gedrag weg. Bij ongewenst gedrag ga ik dus liever met de kinderen in gesprek dan dat ze op de gang op een mat of stoeltje moeten zitten ‘nadenken’. Is er iets waar ik je mee kan helpen? Ben je moe? Verveel je je? Heb je trek?
Ik deel hieronder een link naar een interessant artikel over onvoorwaardelijk ouderschap.
Wat onvoorwaardelijk ouderschap is heeft Christel Rengers ontzettend mooi onder woorden gebracht en kun je hier lezen.